Henkilökohtaisen avun palveluseteli Kymenlaakson hyvinvointialueella

Kymenlaakson hyvinvointialue tarjoaa asukkailleen erilaisia palveluita, joilla tuetaan yksilöiden hyvinvointia ja mahdollistetaan arjen sujuvuus erilaisissa elämäntilanteissa. Yksi näistä palveluista on henkilökohtaisen avun palveluseteli, jonka tavoitteena on turvata niiden ihmisten itsenäinen selviytyminen kotona, jotka tarvitsevat apua päivittäisissä toiminnoissaan terveydentilansa tai vammansa vuoksi.

Henkilökohtaisen avun palveluseteli Kymenlaaksossa

Kymenlaaksossa henkilökohtaisen avun palveluseteli on räätälöity palvelu, joka mahdollistaa henkilökohtaisen avustajan saamisen niille, jotka eivät omien voimavarojensa vuoksi selviydy arkipäivän askareista itsenäisesti. Tämä palvelu on erityisen arvokas apu niille, jotka arvostavat omassa kodissaan asumista ja haluavat ylläpitää itsenäistä elämäntapaa.

Kenelle palveluseteli on tarkoitettu?

Palveluseteli on suunnattu erityisesti henkilöille, jotka esimerkiksi vammaisuuden tai pitkäaikaisen sairauden vuoksi tarvitsevat säännöllistä apua päivittäisissä toiminnoissaan, kuten henkilökohtaisessa hygieniassa, ruoanlaitossa, siivouksessa tai asiointikäynneillä. Sen tarkoitus on varmistaa, että jokainen tarvitseva saa yksilöllisen ja tarpeisiinsa vastaavan tuen.

Kuinka palveluseteliä haetaan Kymenlaaksossa?

Henkilökohtaisen avun palvelusetelin hakeminen Kymenlaaksossa vaatii muutaman askeleen. Ensimmäinen askel on ottaa yhteyttä Kymenlaakson hyvinvointialueen sosiaalipalveluihin, jossa arvioidaan henkilön avun tarve. Tämän arvioinnin pohjalta laaditaan suunnitelma henkilökohtaisen avun järjestämiseksi ja määritellään palvelusetelin arvo. On tärkeää muistaa, että palvelusetelin saajalla on oikeus valita itselleen sopivin palveluntuottaja hyväksyttyjen palveluntuottajien joukosta. Kymenlaakson hyvinvointialueen henkilökohtaisen avun palvelusetelin sääntökirjan löydät täältä.

Suomen Avustajapalvelut henkilökohtaisen avun palveluntarjoajana

Suomen Avustajapalvelut on yksi niistä palveluntarjoajista, jotka on hyväksytty henkilökohtaisen avun palvelusetelin tuottajiksi Kymenlaaksossa. Tarjoamme ammattitaitoisia henkilökohtaisia avustajia, jotka on koulutettu tukemaan avun tarvitsijan arkea mahdollisimman itsenäisesti ja kunnioittavasti. Valitsemalla Suomen Avustajapalvelut palveluntuottajaksi voi olla varma siitä, että saa luotettavaa, yksilöllistä ja ammattimaista apua.

Henkilökohtainen avustaja on usein elintärkeä osa avun tarvitsijan arkea ja auttaa tätä säilyttämään itsenäisyyden ja elämänlaadun. Palveluseteli tarjoaa joustavan ja asiakaslähtöisen tavan järjestää tarvittava tuki, ja Suomen Avustajapalvelut on valmis olemaan osana tätä tärkeää tukiverkostoa.