Haluatko avustajaksi?

Henkilökohtaisena avustajana toimit tarvittaessa asiakkaasi käsinä, jalkoina, silminä tai korvina, auttaen asiakasta elämään itsensä näköistä täyttä elämää. Työssäsi autat asiakasta tavanomaiseen elämään liittyvissä asioissa: mahdollistat asiakkaasi elää sellaista elämää, kuin hän itse haluaisi, mutta tarvitsee vammansa tai sairautensa vuoksi siinä apuasi.

Suomen Avustajapalveluiden avustajana sinulla on vapaus valita kuinka paljon, millä alueella ja minkälaisella asiakkaalla haluat työskellä. Voit halutessasi työskennellä kokopäiväisesti, puolipäiväisesti tai muutamia kertoja kuukaudessa. Sovitamme aina työsi elämäntilanteeseesi sopivaksi.

Henkilökohtaiseksi avustajaksi ei ole koulutus- tai kokemusvaatimuksia. Kokemuksemme pohjalta emme voi liioin korostaa, että oikea ja iloinen asenne riittää siihen, että olet erinomainen henkilökohtainen avustaja. Suomen Avustajapalvelut perehdyttää sinut tarvittaessa työhön, jonka lisäksi saat aina apua esimieheltäsi. Lupaamme, että meillä et jää asioiden kanssa yksin.

Työ soveltuu erinomaisesti henkilölle, jolla on halua auttaa muita ihmisiä ja tehdä merkityksellistä työtä. Jos olet sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilainen, voimme sanoa, että työ on usein vähemmän hektistä verrattuna vaikkapa kotihoidon työhön. Mikäli puolestaan olet alan opiskelija, saat arvokasta kokemusta alasta käytännössä.

Mitä henkilökohtainen apu on:

  • Henkilökohtainen apu on toisen ihmisen antamaa välttämätöntä apua niissä tavallisen elämän asioissa, joita henkilö ei pysty kokonaan tai osittain itse vamman tai sairauden vuoksi tekemään.
  • Henkilökohtainen apu on itsenäisen elämän mahdollistaja vammaiselle henkilölle.
  • Henkilökohtainen apu on palvelu, jota tulee myöntää vammaispalvelulain mukaiset edellytykset täyttävälle vammaiselle henkilölle.

Kotimainen vastuullinen yrittäjyys

Suomen Avustajapalvelut on 100% suomalainen yritys, jonka omistaa yrityksen toimiva johto. Toimintaamme ohjaavat arvot voidaan kiteyttää seuraavaan kolmeen sanaan ”kotimainen vastuullinen yrittäjyys”. Voit tutustua Suomen Avustajapalveluihin tarkemmin kohdasta ”meistä” ja toimintaamme ohjaaviin arvoihin kohdasta ”vastuullisuus”.

Työvuorot

(Tuntinetti)

Avustajapolku

1

Täytä työnhakulomake

Työhakulomakkeessa pääset esittämään toiveesi kuinka paljon, millä alueella ja minkälaisella asiakkaalla haluaisit työskennellä. Laita vain rohkeasti hakemus tulemaan, sillä et vielä sitoudu mihinkään. Meillä on hyvin paljon erilaista ja erilaisiin elämäntilanteisiin sopivaa merkityksellistä työtä tarjolla.

2

Otamme sinuun yhteyttä

Kun asiakaskunnassamme ilmenee toiveidesi mukaisella asiakkaalla töitä, olemme sinuun yhteydessä ja kerromme sinulle asiakkaasta lisää. Mikäli olet kiinnostunut työtehtävästä sovimme kanssasi asiakkaan luokse tutustumiskäynnin.

3

Tutustumiskäynti asiakkaalla

Sovimme kanssasi asiakkaalle tutustumiskäynnin, jonka pohjalta pääsette tutustumaan toisiinne paremmin. Mikäli molempien puolesta avustajasuhde voi alkaa, allekirjoitamme kanssasi työsopimuksen. Mikäli tunnet, että henkilökohtaisen avustajan työ (tai juuri tämä asiakkuus) ei ole sinua varten, on vielä hyvä hetki perääntyä.

4

Työsopimuksen allekirjoittaminen

Olet lähettänyt hakemuksen ja käynyt asiakkaalla tutustumassa. Olette asiakkaan kanssa päätyneet yhteisesti lopputulokseen, että haluatte aloittaa avustussuhteen. Allekirjoitamme kanssasi työsopimuksen ja olet Suomen Avustajapalveluiden työntekijä. Tervetuloa perheeseen!