Hae avustajaksi

Henkilökohtaisen avustajan työ on merkityksellistä

Henkilökohtaisen avustajan työssä toimitaan tarvittaessa asiakkaan käsinä, jalkoina, silminä tai korvina, auttaen asiakasta elämään itsensä näköistä täyttä elämää. Työssäsi autat asiakasta tavanomaiseen elämään liittyvissä asioissa: mahdollistat asiakkaasi elää sellaista elämää, kuin hän itse haluaisi, mutta tarvitsee vammansa tai sairautensa vuoksi siinä apuasi.

Mitä henkilökohtaisen avustajan työ on:

  • Henkilökohtainen avustajan työpaikat ovat toisen ihmisen antamaa välttämätöntä apua niissä tavallisen elämän asioissa, joita henkilö ei pysty kokonaan tai osittain itse vamman tai sairauden vuoksi tekemään
  • Henkilökohtaisen avustajan työ mahdollistaa itsenäisen elämän vammaiselle henkilölle
  • Henkilökohtainen apu on palvelu, jota tulee myöntää vammaispalvelulain mukaiset edellytykset täyttävälle vammaiselle henkilölle

Joustava henkilökohtaisen avun työpaikka

Suomen Avustajapalveluiden avustajana sinulla on vapaus valita kuinka paljon, millä alueella ja minkälaisella asiakkaalla haluat työskellä. Voit halutessasi työskennellä kokopäiväisesti, puolipäiväisesti tai muutamia kertoja kuukaudessa. Sovitamme aina työsi elämäntilanteeseesi sopivaksi.

Kenelle henkilökohtaisen avustajan työ sopii?

Henkilökohtaiseksi avustajan työhön ei ole koulutus- tai kokemusvaatimuksia. Kokemuksemme pohjalta emme voi liioin korostaa, että oikea ja iloinen asenne riittää siihen, että olet erinomainen henkilökohtainen avustaja. Suomen Avustajapalvelut perehdyttää sinut tarvittaessa työhön, jonka lisäksi saat aina apua esimieheltäsi. Lupaamme, että meillä et jää asioiden kanssa yksin.

Henkilökohtaisen avustajan työ soveltuu erinomaisesti henkilölle, jolla on halua auttaa muita ihmisiä ja tehdä merkityksellistä työtä. Jos olet sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilainen, voimme sanoa, että työ on usein vähemmän hektistä verrattuna vaikkapa kotihoidon työhön. Mikäli puolestaan olet alan opiskelija, saat arvokasta kokemusta alasta käytännössä.

Suomen Avustajapalvelut haluaa tarjota henkilöstölleen parhaimmat edut

Laadukkaan henkilökohtaisen avun tuottaminen on mahdollista vain sitoutuneille työntekijöillä. Työntekijöiden hyvinvointi on Suomen Avustajapalveluille kunnia-asia ja haluamme olla Suomen paras henkilökohtaisen avun työpaikka.

Edistääksemme työntekijöidemme hyvinvointia ja sitoutumista on Suomen Avustajapalveluilla työntekijöille tuotettu etuohjelma, joka sisältää ainutlaatuisia ja rahanarvoisia etuja. Valikoimassa on esimerkiksi matkailuun, hyvinvointiin ja vapaa-aikaan liittyviä etuja. Kuukausittain on myös vaihtuvia kampanjoita ja erilaisia arvontoja. Henkilöstöetuohjelma lähettää parin viikon välein kampanjakirjeen sähköpostiisi.

Suurin osa eduista toimii alennuskoodin kautta eduntarjoajan verkkokaupassa. Koodit löydät ohjelman etukorteista. Lisäksi käytössäsi on henkilökohtainen jäsenkortti, joka käy erikseen mainituissa liikkeissä ja ravintoloissa. Pyrimme kehittämään ohjelmaa jatkuvasti sekä uusimaan etuja sinun ja muiden käyttäjien toiveiden mukaisesti. Henkilöstöetuohjelmaamme pääset tutustumaan tästä.

Verkkokoulutuksesta lisää osaamista henkilökohtaisen avustajan työhön

Suomen Avustajapalvelut tarjoaa työntekijöilleen ilmaisen Osaava Avustaja -verkkokoulutuksen, jonka suorittaneet saavat todistuksen. Koulutuksessa perehdytään erityisesti henkilökohtaisen avustajan työhyvinvoinnin lisäämiseen, mistä johtuen koulutuksesta hyötyvät niin kokeneet kuin aloittelevat henkilökohtaiset avustajat

Hyvien arvojen mukainen henkilökohtaisen avustajan työpaikka

Suomen Avustajapalvelut on 100% kotimainen yhtiö ja vastuullinen henkilökohtaisen avun työpaikka. Toimintaamme ohjaavat arvot voidaan kiteyttää seuraavaan kolmeen sanaan ”kotimainen vastuullinen yrittäjyys”. Voit tutustua Suomen Avustajapalveluihin tarkemmin kohdasta ”meistä” ja toimintaamme ohjaaviin arvoihin kohdasta ”vastuullisuus”.

Suomen Avustajapalvelut on vastuullinen ja laadukas kotimainen henkilökohtaisena avun yhtiö, joka tarjoaa henkilökohtaiset avustajan työpaikat kaikkialla Suomessa. Oikea asenne määrittelee sen, kuka voi olla henkilökohtainen avustaja, sillä annamme henkilökohtaisen avustajan työhön tarvittaessa kattavan perehdytyksen.

Tahdomme olla Suomen paras henkilökohtaisen avustajan työpaikka, ja siksi panostamme paljon työntekijöidemme hyvinvointiin. Henkilökohtaisen avustajan työssä on aina tukea tarjolla, sillä jokainen avustaja saa nimetyn esihenkilön ja tämän suoran numeron. Henkilökohtaisen avustajan palkka ei ole työntekijöidemme ainoa taloudellinen etu, sillä rahanarvoisia etuja tarjoaa myös avustajien käytössä oleva henkilöstöetuohjelma.

Suomen Avustajapalvelut on täysin kotimainen ja Suomeen veronsa maksava yritys. Henkilökohtaisen avun työpaikkana kehittymisen lisäksi olemme sitoutuneet kunnioittamaan asiakkaidemme itsemääräämisoikeutta ja edistämään tasavertaisuutta osallistuen aktiivisesti myös valtakunnallisen tason keskusteluun.

Henkilökohtaisen avustajan työ on mahdollisuus tehdä aidosti merkityksellisiä töitä ilman koulutusta. Oli asuinpaikkakuntasi sitten Helsinki, Tampere, Rovaniemi, Lahti, Jyväskylä, Oulu, Kuopio – tai mikä tahansa, Suomen kunta, löydät henkilökohtaisen avustajan työpaikat meiltä. Ota meihin rohkeasti yhteyttä ja liity tutkitusti tyytyväisten henkilökohtaisten avustajien joukkoon!

Avustajatyytyväisyys

2023: 4,37 / 5

2022: 4,43 / 5

2021: 4,49 / 5

2020: 4,62 / 5

Ensimmäistä kertaa minusta tuntuu, että työnanatajani todella arvostaa minua ja tekemääni työtä.Työntekijä, Espoo

Saan aina esimieheni kiinni ja hän on aina sama henkilö.Työntekijä, Kuopio

Teen merkityksellistä työtä, joka päivä!Työntekijä, Helsinki

Suomen Avustajapalvelut pitävät sovitusta kiinni ja ovat suoraselkäinen työnantaja!Työntekijä, Tampere

Esimieheni Suomen Avustajapalveluilla on aivan huippu!Työntekijä, Helsinki

Saan vaikuttaa todella paljon työaikoihini ja työtehtäviini. Viihdyn avustajana todella hyvin!Työntekijä, Turku

Olen niin ylpeä työnantajastani ja työstä mitä saan tehdä.Työntekijä, Oulu

Suomen Avustajapalveluiden kanssa hommat pelaa ja töitä on tarjolla niin paljon kuin haluan vain tehdäTyöntekijä, Vantaa

On ihanaa, kun saan sopia hyvin joustavasti avustettavani kanssa työvuoroistani ja niiden sisällöstä.Työntekijä, Helsinki

Suomen Avustajapalvelut pitää sovitusta kiinni ja edistää työntekijöidensä etuja.Työntekijä, Kajaani

Näin tulet meille avustajaksi.

1.

Täytä työnhakulomake
Työhakulomakkeessa pääset esittämään toiveesi kuinka paljon, millä alueella ja minkälaisella asiakkaalla haluaisit työskennellä. Laita vain rohkeasti hakemus tulemaan, sillä et vielä sitoudu mihinkään. Meillä on hyvin paljon erilaista ja erilaisiin elämäntilanteisiin sopivaa merkityksellistä työtä tarjolla.

2.

Otamme sinuun yhteyttä
Kun asiakaskunnassamme ilmenee toiveidesi mukaisella asiakkaalla töitä, olemme sinuun yhteydessä ja kerromme sinulle asiakkaasta lisää. Mikäli olet kiinnostunut työtehtävästä sovimme kanssasi asiakkaan luokse tutustumiskäynnin.

3.

Tutustumiskäynti asiakkaalla
Sovimme kanssasi asiakkaalle tutustumiskäynnin, jonka pohjalta pääsette tutustumaan toisiinne paremmin. Mikäli molempien puolesta avustajasuhde voi alkaa, allekirjoitamme kanssasi työsopimuksen. Mikäli tunnet, että henkilökohtaisen avustajan työ (tai juuri tämä asiakkuus) ei ole sinua varten, on vielä hyvä hetki perääntyä.

4.

Työsopimuksen allekirjoittaminen
Olet lähettänyt hakemuksen ja käynyt asiakkaalla tutustumassa. Olette asiakkaan kanssa päätyneet yhteisesti lopputulokseen, että haluatte aloittaa avustussuhteen. Allekirjoitamme kanssasi työsopimuksen ja olet Suomen Avustajapalveluiden työntekijä. Tervetuloa perheeseen!