Opiskelu Oulussa henkilökohtaisen avustajan kanssa

Oulu on vilkas opiskelijakaupunki, joka tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet korkeakouluopintoihin. Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueella sijaitseva Oulu houkuttelee opiskelijoita laadukkaan koulutustarjonnan ja aktiivisen opiskelijaelämän vuoksi. Oulussa toimivat muun muassa Oulun yliopisto ja Oulun ammattikorkeakoulu, jotka tarjoavat laajaa koulutusvalikoimaa eri aloilta.

Henkilökohtainen avustaja mukana opiskeluissa

Opiskelijan arki voi olla haastavaa, jos tarvitsee apua arjen askareissa. Henkilökohtainen avustaja voi olla ratkaiseva tuki opiskelijalle, joka tarvitsee apua esimerkiksi liikkumisessa, ruokailussa tai opiskeluun liittyvissä tehtävissä. Henkilökohtaisen avustajan avulla opiskelija voi keskittyä opintoihinsa ja nauttia opiskelijaelämästä täysillä.

Korkeakoulujen esteettömyys

Opiskeluympäristön esteettömyys on tärkeä tekijä, joka mahdollistaa kaikille opiskelijoille yhdenvertaiset opiskelumahdollisuudet. Oulun korkeakoulut – niin yliopisto kuin ammattikorkeakoulu – panostavat esteettömyyteen tarjoten esimerkiksi saavutettavia tiloja, apuvälineitä ja tukipalveluita opiskelijoille, jotka tarvitsevat erityistä tukea opiskeluissaan. Näin opiskelijat voivat keskittyä oppimiseen ilman tarpeetonta stressiä ja esteitä. Tietoa esimerkiksi kampusten esteettömyydestä löytyy oppilaitosten verkkosivuilta – ja virastomestarit vastaavat mielellään kysymyksiin ja yhteydenottoihin aiheen tiimoilta.

Opiskelu Oulussa henkilökohtaisen avustajan kanssa voi olla antoisa kokemus opiskelijalle, joka tarvitsee lisätukea arkeensa. Oulun monipuoliset opintomahdollisuudet, opiskeluympäristön esteettömyys ja henkilökohtaisen avustajan tarjoama apu tekevät opiskelusta sujuvaa ja onnistunutta. Oulun opiskelijaelämä tarjoaa opiskelijalle mahdollisuuden kasvaa ja kehittyä niin henkilökohtaisesti kuin ammatillisestikin.