Henkilökohtaisen avun saaminen Pirkanmaalla

Sujuva arki on jokaiselle hyvän elämän edellytys. Mikäli olet henkilökohtaisen avun tarpeessa Pirkanmaalla, lue nämä ohjeet ja hae avustajaa alta.

Henkilökohtaisen avustajan merkitys

Henkilökohtainen avustaja on tärkeä tuki henkilöille, jotka tarvitsevat apua päivittäisissä arjen toiminnoissaan. Pirkanmaan alueella asuvilla on mahdollisuus saada henkilökohtaista apua itsenäisen elämän tukemiseksi. Henkilökohtaisen avustajan tehtävänä voi olla esimerkiksi avustaminen henkilökohtaisessa hygieniassa, ruuanlaitossa, siivouksessa tai kauppa-asioiden hoitamisessa.

Kuka voi hakea henkilökohtaista avustajaa Pirkanmaalla

Henkilökohtaista avustajaa voi hakea Pirkanmaan hyvinvointialueella asuva henkilö, joka tarvitsee apua päivittäisissä toiminnoissaan. Tällaisia henkilöitä voivat olla esimerkiksi liikuntarajoitteiset, ikääntyneet tai pitkäaikaissairaat. Avun tarpeen arviointi tehdään yksilökohtaisesti ja päätös henkilökohtaisen avun myöntämisestä perustuu hakijan tarpeeseen ja tilanteeseen.

Henkilökohtaisen avustajan hakuprosessin aloittaminen Pirkanmaalla

Henkilökohtaisen avustajan hakuprosessi alkaa ottamalla yhteyttä oman kunnan sosiaalitoimeen tai vammaispalveluihin. Kunnan asiakasohjaaja ohjaa hakijan tarvittavien lomakkeiden täyttämisessä ja ohjeistaa hakemuksen käsittelyprosessista. Hakemusta varten tarvitaan yleensä lääkärin tai muun terveydenhuollon ammattilaisen lausunto avun tarpeesta.

Pirkanmaalla on käytössä myös palvelusetelijärjestelmä, jonka avulla henkilö voi valita haluamansa palveluntuottajan itse. Palveluseteli antaa asiakkaalle mahdollisuuden valita itselleen sopivan henkilökohtaisen avustajan, jolta saa tarvitsemansa avun. Palvelusetelin arvo määräytyy hakijan tarpeen ja taloudellisen tilanteen perusteella.

Suomen Avustajapalvelut arjen tukena

Me Suomen Avustajapalveluilla olemme tuottamassa henkilökohtaista apua sinua varten. Ota yhteyttä, mikäli olet henkilökohtaisen avun tarpeessa. Autamme sinua elämään oman näköistäsi elämää!