Selkäydinvamma – apuvälineet helpottavat arkea

Selkäydinvamma voi aluksi tuntua kovin rajoittavalta, mutta se ei ole loppu vaan uuden alku. Apuvälineiden avulla moni selkäydinvammaan liittyvä haaste voidaan voittaa ja elämänlaatu parantaa huomattavasti. 

Manuaalipyörätuoli – itsenäistä liikkumista

Manuaalipyörätuoli on yksi yleisimmistä selkäydinvammaan liittyvistä apuvälineistä, joka mahdollistaa itsenäisen liikkumisen esimerkiksi kaupassa tai ulkona ystävien kanssa. Erilaisia manuaalipyörätuoleja on saatavilla, kuten kevyesti rullaavia ja helposti käsiteltäviä taittuvia malleja.

Sähköpyörätuoli – vapaus liikkua enemmän

Sähköpyörätuoli tarjoaa vielä enemmän vapauksia liikkua valitsemassasi ympäristössä ilman fyysistä rasitusta. Näissä pyörätuoleissa on modernia teknologiaa käytössä, joka mahdollistaa esteiden ylittämisen ja kehon tukemisen.

Kommunikaatioapuvälineet helpottavat yhteydenpitoa

Selkäydinvammaan voi liittyä myös kommunikointivaikeuksia, mutta kommunikaatioapuvälineitä käyttämällä voit tulla ymmärretyksi ja selventää ajatuksiasi oikein. Näitä apuvälineitä ovat muun muassa puhelimet, tekstittäminen ja kuvapuhelinkorvikkeet.

Toimi rohkeasti apuvälineiden kanssa

On tärkeää ymmärtää, että selkäydinvamma ei rajoita kaikkea elämää, vaikka se vaatii tavallista enemmän tukea arkiaskareissa ja vapaa-ajan tehtävissä. Apuvälineiden käyttö antaa valtavaa vapautta ja rohkeutta kasvaa uusien käytäntöjen kanssa. Elämä on nyt uutta, ja uusien apuvälineiden avulla voit kokea sen jälleen täydellä sydämellä. Tartu rohkeasti uusiin mahdollisuuksiin ja tee elämästäsi parempaa!