Parkinsonin taudin näköhäiriöt

Parkinsonin tauti on etenevä hermostollinen sairaus, joka vaikuttaa liikkumiseen ja koordinaatioon. Yksi Parkinsonin taudin oireista voi olla näköhäiriöt.

Näköhäiriöt Parkinsonin taudissa

Parkinsonin tautiin liittyvät näköhäiriöt voivat olla monenlaisia, kuten hämärtyvä näkö, kaksoiskuvat tai näkökentän kaventuminen. Nämä oireet johtuvat siitä, että taudin vaikutuksesta aivojen välittäjäaineet, kuten dopamiini, häiriintyvät ja vaikuttavat silmän lihasten toimintaan. Tämä puolestaan voi johtaa vähentyneeseen silmien liikkeiden hallintaan ja näköhäiriöihin.

Hoidon merkitys Parkinsonin taudin näköhäiriöihin

On tärkeää tietää, että näköhäiriöitä voidaan hoitaa, vaikka Parkinsonin tautia ei voida parantaa. Optisen prisman käyttö voi parantaa kaksoiskuvien näkemistä, ja jos näön hämärtyminen johtuu kaihista tai muusta silmäsairaudesta, ne voidaan hoitaa kirurgisesti tai muita hoitokeinoja käyttäen.

Positiivinen asenne on tärkeää

On kuitenkin tärkeää muistaa, että Parkinsonin tautiin liittyvät näköhäiriöt eivät ole maailmanloppu. Monet Parkinsonin tautia sairastavat elävät täyttä elämää ja nauttivat monista asioista, kuten perheestä, ystävistä ja harrastuksista. Tärkeintä on pitää optimistinen asenne ja muistaa, että jokainen päivä on uusi mahdollisuus.

Lue lisää blogeja Parkinsonin taudista sivulla: Tietoa sairauksista ja vammoista