Palveluseteli Itä-Uudenmaan hyvinvointialueella: avain yksilölliseen tukeen

Itä-Uudenmaan hyvinvointialueella on tarjolla monipuolisia palveluita, joita voi hyödyntää henkilökohtaisen avun saamiseen. Yksi tärkeä mahdollisuus yksilöllisen tuen saamiseen on palveluseteli, jonka avulla voi valita itselleen parhaiten sopivan avustajapalvelun.

Kenelle palveluseteli on tarkoitettu?

Palveluseteli on tarkoitettu henkilöille, jotka tarvitsevat apua arjen toiminnoissa ja itsenäisessä elämässä selviytymisessä. Se on yksi tapa järjestää henkilökohtaista apua niille, jotka asuvat Itä-Uudenmaan hyvinvointialueella. Kun henkilö tarvitsee avustajaa esimerkiksi kotona, töissä tai harrastuksissa, palveluseteli voi olla hyvä vaihtoehto perinteisen avopalvelun rinnalla.

Kuinka palveluseteliä haetaan Itä-Uudellamaalla?

Palvelusetelin hakeminen Vantaalla ja Keravalla on suhteellisen helppoa. Ensimmäiseksi tulee olla yhteydessä oman alueen sosiaalitoimeen tai terveyspalveluihin, jotka ohjaavat oikean hakuprosessin äärelle. Kun hakemus on käsitelty ja päätös palvelusetelin myöntämisestä on tehty, asiakas voi valita itselleen sopivan palveluntuottajan, esimerkiksi Suomen Avustajapalvelut.

Palvelusetelin käyttö Itä-Uudellamaalla

Palveluseteli on kätevä tapa järjestää henkilökohtaista apua, sillä se antaa asiakkaalle mahdollisuuden valita itselleen mieluisan palveluntuottajan. Palvelusetelillä voi ostaa erilaisia avustajapalveluita, kuten siivousapua, kuljetuspalveluita tai vaikkapa avustamista harrastuksissa. Näin jokainen voi räätälöidä juuri itselleen sopivan avun. Palvelusetelin käyttöönotto on tuonut uusia mahdollisuuksia henkilökohtaisen avun saamiseen Itä-Uudenmaan hyvinvointialueella. Se on lisännyt valinnanvapautta ja joustavuutta avun järjestämisessä sekä madaltanut kynnystä pyytää apua. Palvelusetelin avulla voidaan myös luoda yksilöllisempiä tukipalveluita, jotka vastaavat paremmin asiakkaan tarpeita.