Avustaja osana arkea – liikuntamahdollisuudet Satakunnassa

Satakunnan maakunta on tunnettu monipuolisesta luonnostaan ja kulttuuritarjonnastaan. Viime vuosina alue on panostanut erityisesti esteettömien liikuntamahdollisuuksien kehittämiseen tarjoamalla sekä paikallisille asukkaille että alueella vieraileville mahdollisuuden aktiiviseen ja terveelliseen elämäntapaan. Esteettömät liikuntamahdollisuudet yhdessä henkilökohtaisen avustajan tuella mahdollistavat, että liikunta on saavutettavissa kaikille riippumatta henkilön fyysisistä tai henkisistä rajoituksista.

Esteettömiä liikuntamahdollisuuksia Satakunnassa

Satakunta tarjoaa laajan valikoiman esteettömiä liikuntamahdollisuuksia, jotka on suunniteltu kaikenikäisille ja -kuntoisille käyttäjille. Alueelta löytyy muun muassa esteettömiä luontopolkuja, joissa voi nauttia raittiista ilmasta ja kauniista maisemista. Lisäksi Satakunnassa, erityisesti suurissa kaupunkikeskuksissa Raumalla ja Porissa, on useita uimahalleja ja liikuntakeskuksia, jotka on varustettu esteettömillä pukuhuoneilla ja suihkutiloilla. Nämä tilat tarjoavat turvallisen ja saavutettavan ympäristön, jossa kaikki voivat liikkua ja kuntoilla mukavasti.

Eräs Satakunnan helmi on Yyterin hiekkarannat, jotka soveltuvat mainiosti myös liikuntaesteisille vierailijoille. Rannalla on esteettömiä laitureita ja kävelyteitä, jotka tekevät alueen nautinnoista saavutettavampia. Lisäksi alueella järjestetään säännöllisesti ohjattuja liikuntatunteja, jotka on suunnattu erityisesti henkilöille, joilla on fyysisiä rajoitteita.

Avustaja tukenasi liikuntaharrastuksissa

Henkilökohtainen avustaja on korvaamaton tuki, kun liikuntaharrastus pyritään tekemään osaksi arkea. Henkilökohtaisen avustajan tehtävänä on auttaa asiakastaan liikuntatilanteissa, kuten vaatetuksessa, siirtymisessä paikasta toiseen ja itse liikuntasuorituksen aikana. Suomen Avustajapalvelut tarjoaa koulutettuja henkilökohtaisia avustajia Satakunnan alueella, jotta jokaisella olisi mahdollisuus nauttia liikunnan ilosta täysillä.

Henkilökohtainen avustaja voi myös toimia motivaation lähteenä ja mentaliteetin tukijana rohkaisten asiakasta kokeilemaan uusia lajeja ja ylittämään itsensä. Avustajan läsnäolo mahdollistaa turvallisen liikuntakokemuksen, mikä on erityisen tärkeää, jos liikuntaharrastus on uusi asia tai jos asiakkaalla on vakavia fyysisiä rajoitteita.