Avustaja osana arkea – liikuntamahdollisuudet Pohjois-Pohjanmaalla

Liikunta on tärkeä osa terveellistä elämää ja hyvinvointia, mutta liikuntarajoitteiset henkilöt saattavat kohdata haasteita harrastusmahdollisuuksien löytämisessä. Pohjois-Pohjanmaalla on kuitenkin tarjolla monipuolisia liikuntamahdollisuuksia myös liikuntarajoitteisille henkilöille. Henkilökohtaisen avustajan avulla liikuntaharrastusten toteuttaminen on mahdollista, ja näin liikuntaan osallistuminen on saavutettavissa kaikille.

Esteettömiä liikuntamahdollisuuksia Pohjois-Pohjanmaalla

Oulun seudulla ja koko Pohjois-Pohjanmaalla panostetaan esteettömyyteen ja saavutettavuuteen liikuntapaikoissa. Monet uudet ja remontoidut kaupungin liikuntatilat on suunniteltu siten, että ne ovat helposti saavutettavissa ja käytettävissä myös liikuntarajoitteisille henkilöille. Esimerkiksi kuntosalit, uimahallit ja ulkoilureitit on suunniteltu niin, että niihin on helppo liikkua esimerkiksi pyörätuolilla tai rollaattorilla. Suomen Avustajapalvelut tarjoavat myös ammattitaitoisia avustajia, jotka voivat avustaa liikuntaharrastuksissa ja varmistaa liikunnan sujuvuuden.

Avustaja tukenasi liikuntaharrastuksissa

Henkilökohtainen avustaja voi olla arvokas tuki liikuntaharrastusten toteuttamisessa. Avustajan avulla liikuntaan osallistuminen on helpompaa ja turvallisempaa, ja avustaja voi tarvittaessa avustaa esimerkiksi liikuntaan valmistautumisessa, liikuntavälineiden käytössä tai liikuntapaikalle siirtymisessä. Avustaja voi myös olla kannustava ja innostava voimavara, joka mahdollistaa liikunnan ilon ja hyödyn kokemisen täysimääräisesti.

Pohjois-Pohjanmaalla on siis runsaasti mahdollisuuksia liikunnan harrastamiseen myös liikuntarajoitteisille henkilöille. Henkilökohtainen avustaja, Oulun seudun esteettömät liikuntapaikat ja ammattitaitoiset tukipalvelut tekevät liikuntaharrastuksista saavutettavia ja nautinnollisia kaikille. Liikunta on avain terveyteen ja hyvinvointiin, ja sen tulisi olla saavutettavissa jokaiselle.