Henkilökohtaiseksi avustajaksi?

Suomen Avustajapalveluiden ihmislähtöinen palvelukonsepti on saavuttanut erinomaisen suosion asiakkaiden keskuudessa, jonka myötä haemme jatkuvalla haulla henkilökohtaisia avustajia valtakunnallisesti. Henkilökohtaisena avustajana toimit asiakkaasi käsinä, jalkoina, silminä tai korvina, auttaen asiakasta elämään itsensä näköistä täyttä elämää.

Henkilökohtaisen avustajan työ sopii henkilölle, joka:

  • On luotettava ja omaa iloisen asenteen (ei koulutus- tai kokemusvaatimuksia)
  • On täyttänyt 16-vuotta (KYLLÄ, meillä työskentelee paljon alle 18-vuotiaita sekä eläkeiässä olevia ammattilaisia)

Suomen Avustajapalvelut tarjoaa sinulle:

  • Merkityksellisen ja arvokkaan työn
  • Kotimaisen vastuullisen työnantajan
  • Kilpailukykyisen palkkauksen
  • Mahdollisuuden valita millä alueella ja minkälaisella asiakkaalla haluat työskellä
  • Voit halutessasi työskennellä kokopäiväisesti, puolipäiväisesti tai muutamia kertoja kuukaudessa

Voit jättää työnhakulomakkeen helposti painammalla tästä. Olemme sinuun yhteydessä, kun löydämme toiveidesi mukaisen avustettavan.

Suomen Avustajapalvelut on kotimainen henkilökohtaisen avun tuottamiseen keskittynyt yritys. Toimintamme tärkeimmät arvot ovat asiakkaamme itsemääräämisoikeiden tukeminen sekä laadukas vastuullinen palvelutuotanto.

Usein kysyttyä henkilökohtaisen avustajan työstä

Henkilökohtainen avustajan työnkuva
Henkilökohtainen avustaja toimii tarvittaessa asiakkaansa käsinä, jalkoina, silminä tai korvina, auttaen asiakasta elämään itsensä näköistä elämää. Työssäsi autat asiakasta tavanomaiseen elämään liittyvissä asioissa: mahdollistat asiakkaasi elää sellaista elämää, kuin hän itse haluaisi, mutta tarvitsee vammansa tai sairautensa vuoksi siinä apuasi. Henkilökohtainen apu ei ole terveydenhuoltoa/sairaanhoitoa. Suomen Avustajapalvelut toimii työnantajanasi, mutta asiakas on sinuun työnjohdollisessa asemassa (eli asiakas määrittää työvuorojen sisällön).

Henkilökohtainen avustajan työtehtävät
Henkilökohtaista apua järjestetään päivittäisiä toimia varten siinä laajuudessa kuin asiakas sitä tarvitsee. Esimerkkeinä päivittäisistä toimista ovat kotona ja kodin ulkopuolella tapahtuvat jokapäiväiset ja yleisesti elämässä tapahtuvat asiat ja toimet, kuten liikkuminen, pukeutuminen, henkilökohtaisesta hygieniasta huolehtiminen, vaate- ja ruokahuolto, kodinhoito, kaupassakäynti, lääkärikäynnit, muu asiointi sekä muut mahdolliset jokapäiväiset arjen askareet. Henkilökohtainen apu ei ole terveydenhuoltoa/sairaanhoitoa.

Henkilökohtainen avustajan tunnit
Suomen Avustajapalveluiden avustajat kirjaavat toteutuneet työtunnit Tuntinetti-järjestelmään. Asiakaskohtaiset tunnit määräytyvät asiakkaan saaman vammaispalvelupäätöksen mukaisesti ja ovat usein xx tuntia per kuukaudessa -muotoisesti ilmoitettu. Vuorolisät määräytyvät yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimuksen mukaisesti, joka löytyy täältä: https://www.jhl.fi/download/32687/.

Henkilökohtainen avustajan yötyö
Henkilökohtaista apua tuotetaan pääsääntöisesti päivisin ja iltaisin. Kuitenkin joidenkin asiakkaiden kohdalla tuotetaan henkilökohtaista apua myös öiseen aikaan. Yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimuksessa yötyö alkaa 21 ja päättyy 6. Yötyöstä maksettava haittalisä on +40%.

Henkilökohtaisen avustajan oman auton käyttö ja kilometrikorvaus
Avustajan oman auton käyttö on kaikissa tapauksissa kiellettyä työtehtävien suorittamisessa. Suomen Avustajapalveluiden toiminta ja vakuutukset eivät kata autokuljetuksia eikä Suomen Avustajapalvelut korvaa omavastuuosuuksia tai muita vahinkoja mahdollisessa vahinkotapauksessa. Avustajan on kuitenkin hyvä huomioida omat työmatkat (koti-asiakas-koti) verotuksessa: https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/verokortti-ja-veroilmoitus/tulot-ja-vahennykset/matkakulut/asunnon_ja_tyopaikan_valiset_matka/.

Henkilökohtaisen avustajan kokemuslisä
Suomen Avustajapalvelut maksaa henkilökohtaiselle avustajalle kokemuslisiä yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimuksen mukaisesti. Henkilökohtaisen avustajan kokemuslisän määräytymisperusteeksi katsotaan aiempi kokemus henkilökohtaisen avustajan työstä (tai siihen läheisesti liittyvät työtehtävät). Kokemuslisien määräytymistasot ovat viisi (5), kahdeksan (8) ja yksitoista (11) vuotta.

Henkilökohtaisen avustajan kriteerit
Henkilökohtaiseksi avustajaksi ei ole kokemus- tai koulutusvaatimusta. Avustajan työssä ei voi liioin korostaa oikean iloisen asenteen tärkeyttä. Mikäli sinulle on kyky kohdata ihminen ihmisenä sekä työhön tarttuva asenne, olet luultavasti erittäin soveltuva henkiökohtaiseksi avustajaksi.