ALS – sairastuneiden tarinat

Tunnista oireet ja löydä rohkeus selättää sairaus

Sairastuminen voi jokaiselle meistä olla pelottava kokemus. Tällöin on tärkeää muistaa, että et ole yksin. Monta kertaa meitä ennen on ollut ja tulee olemaan muita, jotka ovat kokeneet samoja tunteita ja ajatuksia kuin mekin. Tästä syystä on tärkeää kuunnella sairastuneiden tarinoita sekä rohkaistua ja kannustaa toinen toistaan. 

Oireet – Lähde ajoissa lääkäriin

Kun kehossamme tapahtuu muutoksia, herää herkästi huoli. On tärkeää, että lähde ajoissa lääkäriin, sillä monissa tapauksissa sairauksia on mahdollista ennaltaehkäistä tai hoitaa ajoissa. Ole tarkkana kehosi merkkien kanssa ja rohkaise läheisiäsi tekemään samoin. 

Väsymys, heikotus ja kuume ovat yleisiä oireita, joiden taustalla voi olla monenlaisia sairauksia. Älä siis anna pelon lannistaa vaan hae rohkeaa apua. Sairastuneiden tarinoissa toistuu usein, kuinka ensimmäinen sairauden toteaminen oli tärkeä askel kohti terveyttä. 

ALS sairastuneiden tarinat – Vertaistuki auttaa eteenpäin

Globaalit sairaudet, kuten syöpä, ovat jotain, joka koskettaa meitä jokaista jollain tasolla. Se on asia, joka voi yhdistää ihmisiä läpi koko maailman. Vaikka tarinat ovat henkilökohtaisia, ne voivat antaa tukea ja voimaa omiin ajatuksiin ja tunteisiin. 

Vertaistuki on yksi tärkeimmistä asioista sairastuneelle – oman sairauden jakaminen toisten kanssa voi osoittautua vapauttavaksi kokemukseksi. Monesti yllättää, kuinka paljon rohkeutta ja voimaa sairastuneet ovat onnistuneet keräämään. 

ALS-taudin selättäminen – Älä anna pelolle valtaa

On ymmärrettävää, että pelko ja epävarmuus ovat yleisiä sairastumisen jälkeen. On kuitenkin tärkeää yrittää unohtaa pelko ja keskittyä positiivisiin ajatuksiin ja mahdollisuuksiin. Muista, että sinä olet oman elämäsi paras asiantuntija ja voit vaikuttaa omaan hyvinvointiisi. 

Sairastuneiden tarinat puhuvat usein vahvasta tahdonvoimasta ja kyvystä ottaa vastaan avoimesti kaikki elämän haasteet – sinäkin voit olla yksi heistä. Selättäminen vaatii aikaa, mutta lopulta se on yksi parhaimmista tavoin käsitellä sairautta.

Muista, ettet ole yksin sairastumisessa. Ole rehellinen itsellesi ja keskity terveyteen – olet sen arvoinen. Yhdessä, vertaistuen kera, voit selättää minkä tahansa haasteen.

Lue lisää blogeja ALS-taudista sivulla: Tietoa sairauksista ja vammoista